Subsidieprogramma's
- AAL - Active and Assisted Living
- COSME - Het Europese Programma voor KMO's
- Creatief Europa
- EaSI - Europees programma voor tewerkstelling en sociale innovatie
- EFRO - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
- Erasmus+
- ESF - Europees Sociaal Fonds
- Europa voor de Burger
- Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie
- Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen
- Gezondheidsprogramma
- Horizon 2020
- Justitieprogramma
- LIFE
- PDPO III
- Rechten en Burgerschap
Erasmus+

Erasmus+ financiert een breed scala aan activiteiten in de domeinen onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Het programma geeft de opportuniteit aan studenten, stagiaires, personeel en vrijwilligers om een tijdje in het buitenland te verblijven om zo hun vaardigheden en tewerkstellingskansen te verhogen. Organisaties kunnen in een transnationaal partnerschap samenwerken rond innovatieve praktijken in de domeinen onderwijs, opleiding en jeugd. Daarnaast zijn er acties die op beleidshervorming gericht zijn. Erasmus+ Sport financiert grassroot projecten en grensoverschrijdende uitdagingen zoals racisme, geweld, doping, ...
Onder Erasmus+ vallen er verschillende doelgroepen: het schoolonderwijs, het beroepsonderwijs en -opleiding, het hoger onderwijs, de volwasseneneducatie, jeugd en sport met elk hun eigen prioriteiten. Binnen Erasmus+ kunnen er ook cross-sectorale projecten worden ingediend (vb een samenwerking tussen jeugd en het schoolonderwijs).
Binnen deze verschillende doelgroepen kunnen er projecten worden ingediend binnen drie kernactiviteiten: KA1 - individuele leermobilitieit, KA2 - samenwerking rond innovatie en goede praktijken en KA3 - steun voor beleidshervorming. Op de subpagina's onder Erasmus+ vertellen we wat dit specifiek inhoudt voor de verschillende doelgroepen.
- Altijd transnationale projecten
- Aantal partners afhankelijk van de actie, zie de subfiches.
Verschillend per actie. Zie de subfiches.
Erasmus+ bevat heel wat mogelijkheden voor organisaties binnen de sociale economie. Binnen Erasmus+ Beroepsonderwijs en -opleiding, kan bijvoorbeeld ingezet worden op de optimalisering van de kennis en vaardigheden van de medewerkers en op de verbetering van de interne werking van de organisatie om zo een betere ondersteuning te bieden aan de cliënten. Daarnaast kunnen ook projecten worden ontwikkeld met het oog op het verhogen van de arbeidsvaardigheden van de cliënten. Binnen Erasmus+ Youth in Action is er ook aandacht voor jongerentewerkstelling.
Binnen het Erasmus+ programma zijn er gecentraliseerde en gedecentraliseerde acties. De gecentraliseerde acties worden beheerd door de Europese Commissie - EACEA . Voor de gedecentraliseerde acties moet je dossier ingediend worden bij de nationale agentschappen EPOS (volwasseneneducatie, beroepsonderwijs- en opleiding, hoger onderwijs en schoolonderwijs) of JINT (Youth).
Erasmus+ Beroepsonderwijs en -opleiding en volwasseneneducatie:
EPOS vzw
info@epos-vlaanderen.be, 02 553 97 67
www.epos-vlaanderen.be
Erasmus+ Youth in Action:
JINT vzw
youthinaction@jint.be, 02 209 07 20
www.youthinaction.be
Bron
U bent niet ingelogd
Info over deze pagina:
Contacteer ons of log in
Over ons:
Werking, kennismaking
Subsidieoproepen bij dit EU-programma
Momenteel geen subsidieoproep
Partnersearch bij dit EU programma
Momenteel geen partnersearch
(of info alleen beschikbaar na inloggen)
Events bij dit EU programma
Geen info